mandag 14. mars 2011

Spenning på nynorsk!

Venneringen / Magnhild Bruheim. Samlaget, 2007. 161 s. Magnhild Bruheim skriver krim for ungdom og voksne. I Venneringen møter vi Bente, Kami, Ingrid og Martine som drar sammen på hyttetur siste uka i sommerferien. Allerede første dagen tenker Bente at ferien er ødelagt. Ingrid har kapra både soverommet med dobbeltseng OG Kami, Bentes bestevenninne! Denne ferien blir ikke helt som de hadde tenkt seg. I tillegg til interne konflikter i venninnegjengen, skjer det skumle ting rundt hytteveggene. De treffer også Bentes sommervenn Hallstein og kompisene hans. Det er godt det går mot lysere kvelder, for denne var litt ekkel å lese i mørket. Spennende bok!

tirsdag 8. mars 2011

En liten bok på nynorsk!


I går satte jeg nynorske ungdomsbøker på plass på hylla, og tok med meg hjem boka "Triks" av Bjørn Sortland. Mest fordi typen på omslaget minnet meg om Jordan Catalano (Jared Letho) fra Tv-serien "My So-Called Life" - en favoritt fra 90-tallet...
Men nok om det ...
Boka "Triks" er utgitt på Lettlest forlag, og er en veldig kort og lettlest bok. På omslaget kan vi lese at den handler om en 16 år gammel gutt som vil prøve å imponere den vakre utvekslingsstudenten Janice, og til det får han gode tips fra klassevenninnen Ruth. "Men gode råd i kjærleik kan føra til dei mest uventa ting", står det.
Kjempesøt bok! Fin historie! Anbefales!

torsdag 3. mars 2011

Gratulerer Helga Flatland!

Helga Flatland vant Ungdommens kritikerpris 2010/2011 med boka "Bli hvis du kan. Reis hvis du må".
Juryen i Ungdommens kritikerpris består av elever i videregående skole - hele ni skoleklasser, plukket ut fra skoler over hele landet.
De har alle sammen lest og vurdert de åtte nominerte romanene, og i dag ble vinneren annonsert.

Jeg leste boka i sommer, og likte den veldig godt.

Hør og se hva forfatteren selv sier om boka :