mandag 31. oktober 2011

I am number four & The power of six




Fem ords: action, romvesner, flukt, kjærlighet og røtter.

Har du fått med deg I am number four på kino? Boka som filmen er basert på forteller om John Smith, en tenåring litt utenom det vanlige. John er nemlig et romvesen, en alien. Men han har ikke kommet hit til verden for å ta over, han har kommet for å gjemme seg. Hans stefar Henri er også fra planeten Lorien og er en ekspert på forfalskning og på å skjule spor. Sammen med åtte andre alienpar er de på rømmen fra den krigerske Mogadorirasen. Da John og de åtte andre barna ble reddet fra den nå ødelagte planete Lorien ble en fortryllelse lagt på dem. De må drepes i en bestemt rekkefølge. Nummer tre har nettopp blitt drept og John er nummer fire.

John må igjen begynne på ny skole, men siden han ikke er som andre 15-åringer få han det tøft. Hans utenomjordiske krefter våkner til liv og John må mestre lysende håndflater i skoletimen mens han prøver å holde en lav profil. Samtidig Har han flere krefter på lager, men han aner ikke hvilke. Han eier også en kiste som skal hjelpe ham å finne frem til sine krefter og lære ham om sin opprinnelse.

John blir venn med nerd og outsider Sam og han blir betatt av blondinen Sarah. Dette er første gangen John har andre å bry seg om, men kan deres vennskap ned ham være farlig? Hvor nær er Mogadorirasen? Hva skjer hvis Sam eller Sarah finner ut hvem han virkelig er? Kan han ha en menneskelig kjæreste? I tillegg til å være 15 og full av hormoner må John takle hvordan der erå være anderledes. Boka er spekket med actionsekvenser og selvsagt braker det til kamp mellom alienrasene. Den har også en dypere og sårere tone hvor vi skjønner hvor sårt det er for John og ikke høre hjemme på jorden. Hvordan det er å ikke kjenne foreldrene sine og vite hvor man har vokst opp.

I bok to The power of six fortsetter eventyret om John og vi møter alien nummer syv. Hun kaller seg Marina og befinner seg i et kloster i Spania. Hun er overbevist om at den unge gutten som er ettersøkt som terrorist i USA er en av dem. En av de ni som dro fra Lorien sammen. Hun mener det er på tide å flytte på seg seg igjen, men hennes stemor er ikke enig. Marina ønsker å oppsøke USA og gutten fra nyhetene der.

Marina har rett. I USA er John og Sam ettetsøkt etter at hele ungdomsskolen ble lagt i grus i kampen mot Mogadorirasen. John mister sin stefar og beskytter Henri, men treffer nummer seks. Sammen er de tre ungdommene på flukt fra myndighetene og fientlige romvesner. Hvis bare myndighetene kunne skjønne at John og gjengen prøver å redde verden fra en sikker undergang.

Bok to byr på en actionfylt fortsettelse. Marina prøver å finne tegn fra de andre. John prøver stadig å finne ut mer om planeten han kommer fra. Sam prøver å finne sin far som er forsvunnet og innblandet i denne kampen mellom tre raser. Nummer seks prøver å overtale de andre om å finne hennes kiste som hun er overbevist om at blir brukt av fienden til å finne frem til de andre tenåringene. Samtidig er det kjærlighet i lufta og med to gutter og en jente kan det by på problemer.

Les disse bøkene hvis du liker action, romantikk og et avbrekk fra A4 verdenen!