torsdag 24. november 2011

Hva skal du gjøre etter videregående?

Nødinngang / Charlotte Glaser Munch. Cappelen Damm, 2011. 124 s.

Julie har planene klare : hun skal flytte sammen med kjæresten sin, Martin, og studere juss. Men først skal hun bo fem uker i London og jobbe på restaurant sammen med venninnen Ida. Ida har reist i forveien og fikset jobb til dem, men når Julie kommer etter, viser det seg at det ikke er en restaurant hun skal jobbe i, men en Geishaklubb.

Sommeren i London blir ikke helt som Julie hadde tenkt seg - og hun blir nødt til å ta stilling til hva hun ønsker seg i livet...

Dette er en bok det er lett å kjenne seg igjen i. Charlotte Glaser Munch skriver enkelt og direkte om hvordan det er å være ung, søkende og usikker. Julie ønsker å være ordentlig, fornuftig og trygg, men kjenner også at hun har sider ved seg selv som hun må skjule. Hun har drømmer og tanker om livet som ikke passer inn i planene hun har med Martin ....

Jeg likte boka kjempegodt - løp, lån og les!


tirsdag 8. november 2011

Heaven

Christoph Marzi gir oss en virkelighetspause.


Femords: Kjærlighet, London, identitet, stemningsfull, overraskende.



"Dere er fortsatt unge og tenker ikke på det som skal komme. Dere har hele livet forran dere. Men en vakker dag blir en av dere nødt til å vandre først. Det er den dagen den andres hjerte knuses, og man lærer at det hadde vært best om man aldri hadde elsket."



Det er kjærlighet i en stjerneløst London. Alle stjernene over London forsvant nemlig en natt og ingen vet hvor de har blitt av. Det har londonboerne nå blitt vant til og vi blir kjent med to av dem. David elsker London om natten. Lukten av den, følelsen av å være alene på et tak. David bruker konsekvent Londons tak å komme seg rundt på. På en nattlig tur treffer han Heaven og hans liv blir snudd opp ned.



"Byen var som is, like glatt og skinnende på overflaten, men kald og lumsk under."





Heaven blir utsatt for et forferdelig overfall, så forferdelig at hun burde vært død. Når hun treffer David forteller hun om hvordan en mann har skåret hjertet ut av brystet hennes. David er usikker på dette, men gjennkjenner en kvinne i nød. Han tar henne med seg til sykehuset men der viser det seg at noen er på jakt etter henne.



"Det er det vi er redde for. Når ingen tenker på oss lenger, er vi virkelig døde. Det er vår siste død"



Denne boka fanger deg inn i en spesiell verden hvor stjerner forsvinner, noen overlever uten hjerte og kjærlighet ligger i lufta. Den har en vakker og humoristisk stil. Anbefales hvis du vil krype opp i sofaen og forsvinne inn i en annen verden en stund!