fredag 7. januar 2011

Innsirkling - les den!

Nå har jeg endelig fått begynt på "Innsirkling 2" av Carl Frode Tiller (oppfølgeren til Innsirkling). Jeg hører den på lydbok i bilen til og fra jobb, og det gjør ingenting om det er litt kø!

Den er bare veldig, veldig bra!

David har mistet hukommelsen. I en avisannonse ber han mennesker som kjenner ham om å ta kontakt for å hjelpe ham og huske. I begge bøkene (Innsirkling og Innsirkling 2) møter vi barndomsvenner og familie som skriver til David om deres felles fortid. Samtidig får vi et blikk inn i hvordan livet til disse menneskene er i den tiden de skriver brevene. Det er et veldig direkte blikk - rett inn i de relasjonen de har til sine nærmeste. Det er så fantastisk å lese hvordan de tenker og analyserer situasjonen de er i, og interessant hvordan de oppfatter og beskriver ting fra fortiden så forskjellig. Mens vi leser ser vi tydelig at saker har flere sider - alt er subjektive oppfatninger og friserte sannheter.
Hvis du liker å lese om hva som skjer i hodene på folk er dette bøker for deg. De er avslørende, direkte, triste, morsomme, opprørende - vanskelige å legge fra seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar